Archief

Dinsdag 19 september 2017 - Dominique Verbeke - Orthodox

Als aartspriester van de Oecumenische Troon van de Orthodoxe kerk kan Dominique Verbeke boeiend vertellen over zijn levensovertuiging en leven als orthodox.  De Orthodoxe kerk is bij veel mensen in Nederland en Vlaanderen relatief onbekend. In Griekenland, Rusland of voormalig Oostblok staat het orthodoxe geloof sterk. In de 11e eeuw ontstond er een onmin tussen de patriarchaten van Rome en Constantinopel. De kerk spleet in tweeën: In het westen werd het Patriarchaat van Rome de Rooms-Katholieke kerk. In het oosten werd het patriarchaat van Constantinopel de Orthodoxe kerk. De wereld telt ongeveer 250 miljoen orthodoxe christenen. De meesten wonen in Griekenland, Roemenië, Bulgarije en Servië, Rusland en Oekraïne. In Nederland telt de Orthodoxe kerk tienduizenden gelovigen.

Dominique Verbeke is rector van de parochiegemeenschap Heilige Apostel Andreas van Gent, waartoe orthodoxen christenen van de meest diverse afkomst behoren: Belgen, Grieken, Egyptenaren, Libanezen, Syriërs, Russen, Serviërs, Roemenen, Bulgaren, Georgiërs, Polen… De parochie werd in 1972 gesticht.

Praktisch
De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,00. Plaats: Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

 

Afdrukken E-mail