Archief

Zondag 19 februari 2017 - Robert Neeleman en Theo Ruyter

20170219 robert neeleman singer songwriter web loresKruisbestuiving tussen singer-songwriter en fotograaf

In september 2016 nodigde een gemeenschappelijke vriend liedjesmaker Robert Neeleman (Tovlock) en fotograaf Theo Ruyter voor een unieke samenwerking. Dat smaakte meteen naar meer. Gebaseerd op de teksten van Robert Neeleman en zonder de muziek te horen heeft Theo Ruyter een bijzondere serie foto's gemaakt. En omdat uitzonderingen de regel bevestigen: een foto die Theo al eerder had gemaakt inspireerde Tovlock tot het schrijven van een nieuw lied. Robert en Theo geven toelichting bij het creatieve proces van zowel fotograferen als componeren. En natuurlijk wordt er muziek gemaakt. Resoneert u mee?

Onder de naam Tovlock (naar 'tough luck') brengt Robert Neeleman zijn eigen liedjes. Bijzondere alledaagse gebeurtenissen brengen hem in fantastische verwondering. Hij voelt zich een instrument van iets dat niet eenvoudig is te verwoorden, resulterend in een 'lied uit het niets'. Tovlock 'hangt’ ergens tussen Harry Sacksioni en Radiohead of er voorbij. Van het spelen in verschillende coverbandjes heeft hij altijd enorm genoten maar toch...  De beslissing om voortaan alleen met eigen werk naar buiten te treden is voor hem de juiste gebleken.

Theo Ruyter uit Oostburg is autonoom fotograaf. Na een 40-jarige carrière bij ING Amsterdam gooide hij het roer om en koos voor een opleiding tot vakfotograaf. Hij volgde deze opleiding aan de School voor Fotografie in Breda, gevolgd door een specialisatie in autonome fotografie. Hij laat zich inspireren door muziek, literatuur en het Engelse landschap. Zijn helden zijn de Amerikaanse singer songwriter James Taylor, de Engelse schrijvers Julian Barnes en Ian McEwan en de fotografen Trent Parke en Sally Mann. Zijn eigen werk kenmerkt zich als  een zoektocht naar een verhaal over geluk, afscheid, hoop, liefde, alles wat een gevoelsmens bezig houdt. Op een eigen wijze verbeeld.

Praktisch
De deur gaat open om 14 uur. De activiteit start om 14.30 uur. Halverwege is er een pauze. Toegang: € 7,50. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

 

Afdrukken E-mail