Archief

Dinsdag 24 januari 2017 - Rawie Sewnath - Hindoe

20160927 hindoe rawi lores“In mijn beleving biedt het hindoeïsme als geen andere traditie de vrijheid. Helaas denken veel hindoes dat vrijheid/bevrijding/verlichting alleen ná de dood mogelijk is. Ik deel die mening niet”, zegt Rawie Sewath. Hij vertelt over zijn hindoe-zijn in Nederland: als kind dat op zijn vijfde naar Nederland verhuisde, kan Rawie zich geen noemenswaardige negatieve ervaringen herinneren. Maar nu: na 40 jaar merkt hij dat hoe steviger hij in zijn traditie staat, hoe lastiger dat is voor zijn omgeving, zowel voor hindoes als niet-hindoes. Misschien is dát wel zijn grootste drijfveer om bruggen te (willen) slaan tussen Oost en Oost en Oost en West. Rawie hecht grote waarde aan vrijheid.

Rawie Sewath werd geboren in Suriname in een Hindoe(staans) gezin van 7 kinderen. Zijn interesse voor religie bestond van kinds af aan. Een vervelende ervaring leidde tot een zoektocht van hoe de kloof tussen Oost en West te dichten, waarvan de Nederlandse Opleiding Hindoe Geestelijke en Theology and Religious Studies deel uitmaken. Hij werkt als geestelijk verzorger met hindoe-identiteit in het Flevoziekenhuis in Almere en bood bijna 10 jaar geestelijke verzorging aan hindoes in volwassen- en jeugdinrichtingen (detentie). Sinds kort heeft hij een praktijkje/adviesbureau aangaande hindoe geestelijke verzorging en interculturele vraagstukken.

Praktisch
De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,00. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

Afdrukken E-mail