Archief

Dinsdag 22 maart 2016 - Johan De Vos - Vrijmetselaar

20160322 vrijmetselaar johan loresEen mens kan zich afvragen hoe het in deze tijd nog mogelijk is dat mannen (of vrouwen) de behoefte voelen om bizarre rituelen uit te voeren gekleed in een zwart kostuum, een schootsvel en witte handschoenen. Komt daarbij dat de vrijmetselarij een tamelijk geheim genootschap is. Deze feiten zijn al voldoende voor macabere fantasieën. Toch is Johan De Vos al meer dan tien jaar lid, zowel in Gent als Terneuzen. Hij vertelt over zijn belevenissen.  Wat er in de loge precies gebeurt. Wat men kan verwachten van de vrijmetselarij, en wat niet. Het wordt een verhaal over mensen en hun geheimen.

Johan De Vos was docent fotografie in het hoger onderwijs, directeur van de Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas, fotografierecensent voor o.a. De Standaard, Knack en de Volkskrant, auteur van boeken over fotografie en sinds 2014 Achtbare Meester van de loge L’Amitié sans Fin  in Terneuzen.

Praktisch
De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,00. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.

Afdrukken E-mail