Archief

Dinsdag 22 november 2016 - Dineke Krutwagen-Markwat - Humanist

20161122 dineke foto loresZe omschrijft zihzelf niet als humanist met een grote H, maar Dineke Krutwagen Markwat probeert wel op een praktische en bewuste manier humanistische waarden zoals vrijheid, verbondenheid, (zelf)verantwoordelijkheid, redelijkheid en natuurlijkheid in haar leven gestalte te geven. Humanisme is een levensbeschouwing die, samen met het jodendom en het christendom, één van de pijlers van onze Nederlandse samenleving. In haar verhaal vertelt ze over haar keuzes als humanist en wat de humanistische levensbeschouwing in haar leven betekent.

Dineke Krutwagen-Markwat is net als zo velen opgegroeid in een (weliswaar niet alledaags) protestants christelijk gezin. Ze volgde een sociaal-pedagogische HBO-opleiding, is getrouwd en heeft kinderen. In haar werk als leraar Humanistisch Vormings Onderwijs (HVO) op verschillende openbare basisscholen in Zeeland, begeleidt ze kinderen in de ontwikkeling van een eigen levensovertuiging. Dineke combineert haar betaalde baan vrijwel altijd met vrijwilligerswerk.

Praktisch
De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,00. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

 

Afdrukken E-mail