Archief

Dinsdag 26 januari 2016 - Hadiya van Moorselaar - Moslima

20160126 moslima hadiya loresMoslims hebben volgens hun geloof de plicht om te geven aan hulpbehoevenden als ze het zelf kunnen missen. Hadiya van Moorselaar twijfelt er niet aan. Opgevoed als katholiek meisje kwam ze in aanraking met de Islam toen ze 25 jaar was. Hadiya kende toen nog geen Marokkaanse mensen, maar toch interesseerde zij zich voor het Islamitische geloof. Ze ontmoette in 1994 haar Marokkaanse echtgenoot: het begin van een nieuw leven. Het was ook een zoektocht naar acceptatie door ouders, schoonouders en maatschappij; een proces van jaren om bij de Islamitische gemeenschap te horen, het vinden van een plaats in een “andere” cultuur en een volwaardig lid te blijven van een veranderende Nederlandse maatschappij. De Hollandse nuchterheid versus de Marokkaanse indirectheid en zijn wie je zou willen zijn  versus het (zichtbaar) behoren tot een minoriteit en de daarbij behorende obstakels.

Hadiya van Moorselaar is docent aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek (Tilburg) en (mede)oprichter en bestuurslid van een nieuwe jeugdzorginstelling Stichting Omnia Zuidoost Brabant.

Praktisch
De deur gaat open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. Na de pauze kunt u vragen stellen. Toegang: € 5,00. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.


Downloads
Affiche (pdf)

 

Afdrukken E-mail