Zondag 22 oktober 2017 - Viviane Van Pottelberghe - Kennismaking Lachyoga

Lachen is een heel bijzondere klank. De uitdrukking ‘Lachen is gezond’ is bij iedereen bekend. Maar hoe zit dat met ‘Lachen om niets’? Dat is even wennen, omdat mensen niet gewoon zijn om te lachen zonder reden. Het kost je niets om je leven gezonder en leuker te maken. En door te lachen verhoog je je zelfvertrouwen en raak je al je remmingen kwijt. De kennismaking lachyoga brengt mensen samen om te “lachen zonder reden”. Gewoon omdat het fijn is om samen te lachen. Lachyoga is een combinatie van rek- en strekoefeningen, opwarmingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en lachoefeningen om tot de lachmeditatie te komen waarin onze lach centraal staat. Werk aan de winkel dus en geef het kind dat (nog steeds?) meer ruimte. Tip: draag gemakkelijke kleding en breng een flesje water, warme sokken of binnenhuispantoffels mee. En dat is niet om te lachen!

Viviane Van Pottelberghe maakte tijdens een vierjarige opleiding ‘actief emotioneel lichaamswerk’ kennis met de lachmeditatie van Osho, goeroe, stichter en inspirator van de Bhagwanbeweging. Na een opleiding in 2011 erkende de vzw Lachclubs van België haar als lachanimator.  Daarna begeleidde ze talrijke lachsessies, zowel binnenskamers als in de natuur. Ook lachyoga maakt deel uit van dat pakket. Er volgden initiaties lachyoga aan zee en lachwandelingen in de natuur. Sinds is Viviane schrijfanimator.

Praktisch
De deur gaat open om 14 uur. De activiteit start om 14.30 uur. Halverwege is er een pauze. Toegang: € 7,50. Plaats: 'Het Lam', Weststraat 37, Aardenburg.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.

 

Afdrukken E-mail